Funderar du på att byta köksluckor?

Köksluckor har som allt annat en begränsad livslängd, men med tanke på hur mycket man rycker i luckor och lådor varje dag år ut och år in är det nästan konstigt att de ändå håller så pass länge som de gör. Men förr eller senare behöver de i alla fall bytas ut, och det kan vara ett perfekt tillfälle att också byta stil i köket. Nya luckor gör hela köket fräschare, och det finns mycket att välja på idag. Luckorna kan specialtillverkas och måttanpassas efter de befintliga stommarna, men det finns också många färdiga luckor som passar olika stommar.

Vissa företag erbjuder hembesök där man får titta närmare på utbudet samtidigt som man får inspiration, råd och tips, och det kan vara bra för att få lite mer kött på benen. Letar man köksluckor i Stockholmsområdet, Mälardalen eller Skåne kan man till exempel boka ett kostnadsfritt hembesök av Mälarkök som har ett brett sortiment, hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. I hemmets lugna vrå är det ofta enklare att göra genomtänkta val – inte minst för att man då befinner sig i sitt eget kök och direkt kan se vad som skulle passa.

Förutom stil och färg på själva luckan finns det även många handtag att välja bland, och olika handtag kan göra att luckorna upplevs på olika sätt. Vissa handtag sätter sin egen prägel på köket medan andra är stilrena och istället framhäver själva luckan. Att göra köket personligt med hjälp av luckor är med andra ord lätt eftersom man har så många olika valmöjligheter. Om man ska byta köksluckor kan det vara en bra idé att samtidigt passa på att byta ut bänkskivan. Det kommer att göra köket ännu fräschare, och man slipper komma på i efterhand att bänkskivan ser ännu mer nött och trött ut när de nya luckorna är på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *