Drömmar om ett uterum

Husrenoveringen går sakta men säkert framåt. Det brukar vara så, har jag hört, när det gäller renoveringar man vill göra hemma. Innan man köper huset är man fylld av idéer om hur man vill forma och inreda, kanske bygga nytt eller bygga om. Det som alltid händer är att det tar betydligt längre tid än vad man beräknat och precis så har det blivit för mig, det har inte alls gått så långt som jag velat att det skulle ha gjort, men jag får samtidigt inse att jag ställde alldeles för höga förväntningar på mig själv inför arbetet. Just nu befinner jag mig i ett läge där jag mest är nöjd att det händer något, för i ärlighetens namn har det många gånger varit lockande att bara strunta i det och lämna det som det är.

Ni som följer mig vet att jag är en trädgårdsälskare av rang, och det betyder i sin tur att det inte har varit många dagar som vi spenderat inomhus under sommaren. Trädgården har varit ett andra hem, huset har mest fungerat som ett ställe där man sover. Nu när hösten verkligen lägger sitt brutalt tråkiga, gråa täcke över landet är det inte lika lockande att vara i trädgården. Efter den sommaren som vi haft så känner jag att något saknas, för man får inte alls samma känsla av närhet med naturen när man kollar på den genom ett fönster.

Därför har jag nu satt en plan i verket. Det handlar om att bygga ett uterum i anslutning till trädgården. Det är inte så lätt att veta vilket uterum man ska bygga, speciellt inte som novis, men jag har hittat några varianter på uterum som det nog kommer att bli till slut. Det här blir ett utmärkt sätt för oss att året runt känna en närhet till naturen, utan att frysa ihjäl eller behöva bli dränkta i vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *